Areál zámku Třemešek u Dolních Studének se v sobotu 26. července proměnil v centrum chutí, hudby a dobré nálady. Třetí ročník gastro festivalu Vidle Vidlička FEST přinesl pestrou nabídku lokálních potravin, bohatý kulturní program a inspirativní kuchařská vystoupení. Celodenní akce, která je vyvrcholením iniciativy Od vidlí po vidličku, si kladla za cíl podpořit regionální producenty a ukázat, že lokální jídlo může být nejen kvalitní, ale i dostupné.
Návštěvníci si mohli vychutnat rozmanité pochoutky od místních farmářů a výrobců, ochutnat tradiční i moderní pokrmy a dozvědět se více o původu surovin, které se v regionu pěstují a vyrábějí. Svými koncerty vytvořili skvělou atmosféru Ondřej Ruml, Lenka Dusilová a Moravia Big Band. Nechybělo ani divadlo pro děti a doprovodný program plný her a tvořivých dílen.
Velký úspěch sklidila cooking show vítězek soutěže Staň se šéfkuchařem školní jídelny, žákyň ze ZŠ Dubicko, které předvedly své kulinářské dovednosti a ukázaly, že školní vaření může být nápadité, zdravé i chutné. Publikum zaujala také show populární Chili Ta, která přinesla inspiraci pro domácí vaření z regionálních surovin.
Pořadatelé si pochvalovali nejen vysokou účast, ale i pozitivní ohlasy od návštěvníků i prodejců. Festival tak opět potvrdil, že propojení dobrého jídla, hudby a lokální hrdosti má v regionu své pevné místo. „Jsme rádi, že se Vidle Vidlička FEST stal tradičním setkáním lidí, kteří věří v sílu lokálních potravin a komunitní spolupráce,“ uvedl za organizátory Radim Sršeň.
Akce se konala s podporou Ministerstva zemědělství ČR a dalších partnerů a již nyní se připravuje její další ročník, který slibuje ještě bohatší program a nové kulinářské zážitky.
